Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 400 gram hertenpoulet
- 100 gram magere spekreepjes
- 1 ui, 1 rode paprika, 2 tomaten
- 150 gram bospaddenstoelen
- 1 teentje knoflook, 1 dl rode wijn, 3 dl water
- Tijm, oregano, zout en peper
- 50 gram boter en 50 gram bloem
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui, paprika en tomaten in blokjes, hak het teentje knoflook fijn
- Borstel de bospaddenstoelen schoon met water, en snij ze in plakjes
- Vermeng het vlees met zout en peper. en bak dit in de boter
- Als het begint te kleuren, spekreepjes, ui, paprika, knoflook en tomaten meebakken
- Bospaddenstoelen toevoegen, vervolgens afblussen met water en rode wijn
- 2 uur laten pruttelen ( let op droogkoken)
- Op smaak maken met iets tijm en oregano
- Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)
Serveertip:
- Serveer wildragout met spruitjes en aardappelpuree
- Wildragout kan uitstekend dienen al een voorgerecht in een ragoutbakje
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: bloem, bospaddenstoelen, hertenpoulet, knoflook, oregano, paprika, rode wijn, spekreepjes, tijm, tomaten, uien, water
Was het lekker? Deel dit recept: