Wildragout

Bereidingstijd: 2 1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram hertenpoulet
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1  ui, 1 rode paprika, 2 tomaten
  • 150 gram bospaddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, 1 dl rode wijn, 3 dl water
  • Tijm, oregano, zout en peper
  • 50 gram boter en 50 gram bloem

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui, paprika en tomaten in blokjes, hak het teentje knoflook fijn
  2. Borstel de bospaddenstoelen schoon met water, en snij ze in plakjes
  3. Vermeng het vlees met zout en peper. en bak dit in de boter
  4. Als het begint te kleuren, spekreepjes, ui, paprika, knoflook en tomaten meebakken
  5. Bospaddenstoelen toevoegen, vervolgens afblussen met water en rode wijn
  6. 2 uur laten pruttelen ( let op droogkoken)
  7. Op smaak maken met iets tijm en oregano
  8. Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)

Serveertip:

  • Serveer wildragout met spruitjes en aardappelpuree
  • Wildragout kan uitstekend dienen al een voorgerecht in een ragoutbakje

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *