Catalaanse tomatensoep

Bereidingstijd: 40 minuten

Benodigdheden voor dit recept

  • 1 liter runderbouillon (van een tablet)
  • 100 gram bacon
  • 100 gram ui
  • 100 gram aardappels
  • Tomatenpuree
  • Oregano en basilicum
  • Geraspte oude kaas
  • Aardappelmeel
  • Zout en peper
  • Witte wijn
  • Olijfolie

Bereidingswijze voor dit gerecht

  1. De tomatenpuree  in de kokende runderbouillon doen
  2. Snij de aardappel in kleine blokjes
  3. Snij de bacon in reepjes en bak deze in olijfolie,  met de uien in een pan
  4. Doe de aardappelblokjes in de bouillon, en kook deze beetgaar
  5. De uien met de bacon toevoegen
  6. Op smaak maken met zout en peper
  7. Als laatste een beetje afbinden met een beetje aardappelmeel
  8. Voor het serveren de oregano, basilicum en een beetje witte wijn toevoegen
  9. Garneren met geraspte oude kaas

Serveertip

  • Met een knapperig stokbroodje met kruidenboter ??  Heerlijk

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *