Franse uiensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram uien
  • 1 liter bouillon
  • 50 gram boter
  • 35 gram bloem
  • Zout en peper
  • 25 gram geraspte kaas
  • Scheutje rode port

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de uien in ringen
  2. Doe de boter in een pan, en bak de uienringen zachtjes in 10 minuten bruin
  3. Roer voorzichtig de bloem erdoor
  4. Vervolgens in gedeelte de bouillon toevoegen
  5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken
  6. Maak de soep op smaak met zout en peper
  7. Schep de soep in een soepkop, en strooi de geraspte kaas erover

Serveertip:

  • Het scheutje port als allerlaatste bij de soep schenken
  • Serveer Franse uiensoep met stokbrood en een stukje blauwschimmelkaas

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *