Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram uien
- 1 liter bouillon
- 50 gram boter
- 35 gram bloem
- Zout en peper
- 25 gram geraspte kaas
- Scheutje rode port
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de uien in ringen
- Doe de boter in een pan, en bak de uienringen zachtjes in 10 minuten bruin
- Roer voorzichtig de bloem erdoor
- Vervolgens in gedeelte de bouillon toevoegen
- Laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken
- Maak de soep op smaak met zout en peper
- Schep de soep in een soepkop, en strooi de geraspte kaas erover
Serveertip:
- Het scheutje port als allerlaatste bij de soep schenken
- Serveer Franse uiensoep met stokbrood en een stukje blauwschimmelkaas
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bloem, bouillon, port, uienringen
Was het lekker? Deel dit recept: