Heldere runderbouillon

Bereidingstijd: 5 a 6 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram runder soepbotten
  • 1 grote winterwortel, 1/2 knolselderij
  • 1 grote prei, 2 uien
  • Laurierblaadjes, hele foelie, hele kruidnagel, peperkorrels, jeneverbessen ( hoeveelheid naar eigen inzicht )

Bereidingswijze van dit recept

  1. Was en snij de groente in grove stukken
  2. Smeer de soepbotten in met iets olie, en laat deze in de oven bruinen
  3. Breng een pan met ongeveer 5 liter water aan de kook
  4. En doe alle ingrediënten erbij
  5. Aan de kook brengen, eventueel het schuim eraf scheppen
  6. Laat alles ongeveer 4 tot 6 uur trekken ( tegen de kook houden met de deksel op een kier )
  7. Tenslotte de bouillon door een doek zeven
  8. Af laten koelen en het vet eraf scheppen
  9. De bouillon is klaar om soepen van te bereiden

Serveertip:

  • Deze bouillon is geschikt als basis voor soepen en ragout te bereiden
  • U kunt natuurlijk als alternatief een kant en klare bouillon uit een potje gebruiken
  • Het is aan te raden om een grote hoeveelheid te maken, en wat u over heeft in te vriezen

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *