Bereidingstijd: 5 a 6 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram runder soepbotten
- 1 grote winterwortel, 1/2 knolselderij
- 1 grote prei, 2 uien
- Laurierblaadjes, hele foelie, hele kruidnagel, peperkorrels, jeneverbessen ( hoeveelheid naar eigen inzicht )
Bereidingswijze van dit recept
- Was en snij de groente in grove stukken
- Smeer de soepbotten in met iets olie, en laat deze in de oven bruinen
- Breng een pan met ongeveer 5 liter water aan de kook
- En doe alle ingrediënten erbij
- Aan de kook brengen, eventueel het schuim eraf scheppen
- Laat alles ongeveer 4 tot 6 uur trekken ( tegen de kook houden met de deksel op een kier )
- Tenslotte de bouillon door een doek zeven
- Af laten koelen en het vet eraf scheppen
- De bouillon is klaar om soepen van te bereiden
Serveertip:
- Deze bouillon is geschikt als basis voor soepen en ragout te bereiden
- U kunt natuurlijk als alternatief een kant en klare bouillon uit een potje gebruiken
- Het is aan te raden om een grote hoeveelheid te maken, en wat u over heeft in te vriezen
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: foelie, jeneverbessen, knolselderij, kruidnagel, laurierblad, prei, soepbotten, uien, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: