Gebonden aspergesoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 200 gram asperges
  • Zout,  peper, dille en aroma
  • Kookroom

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de boter en bloem een blanke roux
  2. Laat de roux afkoelen
  3. Snij de asperges en blancheer deze in de bouillon
  4. Haal de asperges uit de bouillon, en voeg de roux bij de hete bouillon
  5. Voeg de asperges toe, en laat dit enkele minuten doorkoken
  6. Maak de soep op smaak met zout en peper ( u kunt ook een bouillonblokje gebruiken )
  7. Als laatste de kookroom en de dille toevoegen

Serveertip:

  • Een prima soepje om als voorgerecht te gebruiken
  • Als er geen verse asperges zijn, dan is een blikje asperges een optie

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *