Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 200 gram asperges
- Zout, peper, dille en aroma
- Kookroom
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de boter en bloem een blanke roux
- Laat de roux afkoelen
- Snij de asperges en blancheer deze in de bouillon
- Haal de asperges uit de bouillon, en voeg de roux bij de hete bouillon
- Voeg de asperges toe, en laat dit enkele minuten doorkoken
- Maak de soep op smaak met zout en peper ( u kunt ook een bouillonblokje gebruiken )
- Als laatste de kookroom en de dille toevoegen
Serveertip:
- Een prima soepje om als voorgerecht te gebruiken
- Als er geen verse asperges zijn, dan is een blikje asperges een optie
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, asperges, bloem, bouillon, dille, kookroom
Was het lekker? Deel dit recept: