Gebonden kervelsoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon (van een tablet)
  • 25 gram boter en 35 gram bloem
  • 1 bosje kervel en 1 bosje selderij
  • 30 gram rijst
  • 1 ui
  • Peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui in kleine blokjes
  2. Verwarm de boter in een pan totdat deze licht begint te kleuren, voeg de gesneden ui toe
  3. Roer de bloem erdoor, even laten garen tot er een bal ontstaat (roux),  laten afkoelen
  4. Was de kervel en de selderij, en snij deze fijn
  5. Kook de bouillon, en doe de rijst erbij, 10 minuten meekoken
  6. Roer de koude roux door de kokende bouillon, roer tot er een gladde soep ontstaat
  7. Vervolgens de kervel en de selderij erbij doen
  8. 5 minuten doorkoken, op smaak maken met peper en aroma

Serveertip:

  • Serveer gebonden kervelsoep als voorgerecht
  • Deze soep kan prima als vegetarische soep worden gebruikt
  • Gebruik dan in plaats van runderbouillon, groentebouillon

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *