Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon (van een tablet)
- 25 gram boter en 35 gram bloem
- 1 bosje kervel en 1 bosje selderij
- 30 gram rijst
- 1 ui
- Peper en aroma
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de ui in kleine blokjes
- Verwarm de boter in een pan totdat deze licht begint te kleuren, voeg de gesneden ui toe
- Roer de bloem erdoor, even laten garen tot er een bal ontstaat (roux), laten afkoelen
- Was de kervel en de selderij, en snij deze fijn
- Kook de bouillon, en doe de rijst erbij, 10 minuten meekoken
- Roer de koude roux door de kokende bouillon, roer tot er een gladde soep ontstaat
- Vervolgens de kervel en de selderij erbij doen
- 5 minuten doorkoken, op smaak maken met peper en aroma
Serveertip:
- Serveer gebonden kervelsoep als voorgerecht
- Deze soep kan prima als vegetarische soep worden gebruikt
- Gebruik dan in plaats van runderbouillon, groentebouillon
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, kervel, rijst, selderij, uien
Was het lekker? Deel dit recept: