Bereidingstijd: 35 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon ( van een tablet )
- 1 koolrabi
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 1 kleine prei
- Zout, peper en aroma
- 1 scheutje room
Bereidingswijze van dit recept:
- Verwarm de boter in een pan tot het licht begint te kleuren
- Roer de bloem erdoor, even laten garen tot er een bal ontstaat (roux), laten afkoelen
- Schil de koolrabi en snij deze in kleine blokjes
- Was de prei en snij deze in fijne reepjes
- Kook de bouillon, roer de afgekoelde roux door de hete bouillon
- Vervolgens de fijn gesneden koolrabi 5 minuten laten meekoken
- Pureer de soep met een staafmixer, en de fijn gesneden prei reepjes erbij doe
- Breng de soep vervolgens weer aan de kook
- Daarna 3 minuten door laten koken
- Maak de soep op smaak met zout, peper en aroma
- Voor het serveren een scheutje room toevoegen
Serveertip:
- Serveer gebonden koolrabisoep als een heerlijk voorgerecht
- Garneer gebonden koolrabisoep af met gesneden bieslook
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, koolrabi, prei, room
Was het lekker? Deel dit recept: