Gebonden koolrabisoep

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon ( van een tablet )
  • 1 koolrabi
  • 25 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 1 kleine prei
  • Zout, peper en aroma
  • 1 scheutje room

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Verwarm de boter in een pan tot het licht begint te kleuren
  2. Roer de bloem erdoor, even laten garen tot er een bal ontstaat (roux),  laten afkoelen
  3. Schil de koolrabi en snij deze in kleine blokjes
  4. Was de prei en snij deze in fijne reepjes
  5. Kook de bouillon, roer de afgekoelde roux door de hete bouillon
  6. Vervolgens de fijn gesneden koolrabi 5 minuten laten meekoken
  7. Pureer de soep met een staafmixer, en de fijn gesneden prei reepjes erbij doe
  8. Breng de soep vervolgens weer aan de kook
  9. Daarna 3 minuten door laten koken
  10. Maak de soep op smaak met zout, peper en aroma
  11. Voor het serveren een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • Serveer gebonden koolrabisoep als een heerlijk voorgerecht
  • Garneer gebonden koolrabisoep af met gesneden bieslook

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *