Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon (of groentebouillon van een tablet)
- 30 gram boter
- 35 gram bloem
- 6 stuks tomaten
- 1 ui en 1 teentje knoflook
- Zout, peper en aroma
- Basilicum en oregano (verse of vriesdroge)
- Room, olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Boter in de pan doen, uit laten bruisen ( water verdampt )
- Bloem erdoor roeren, even doorverhitten
- De massa ( roux ) laten afkoelen
- Ontvel de tomaten, en snij ze door midden
- Snij de ui in blokjes, en hak het teentje knoflook fijn
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan, en bak de tomaten, uien en knoflook hierin
- Voeg het zout en peper toe, en laat deze gaar bakken
- Breng de bouillon aan de kook, vervolgens de roux erbij doen
- Breng deze aan de kook onder voortdurend roeren
- De gebakken tomaten toevoegen, vervolgens met een staafmixer de soep gladmaken
- De gesneden verse basilicum en oregano toevoegen
- Als laatste een scheutje room toevoegen
Serveertip:
- Serveer Italiaanse tomatensoep met ciabattabrood
- Let op als u bouillon van een tablet gebruikt , dan bevat deze al zout
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, basilicum, bloem, bouillon, knoflook, olijfolie, oregano, room, tomaten, uien
Was het lekker? Deel dit recept: