Italiaanse tomatensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon (of groentebouillon van een tablet)
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 6 stuks tomaten
  • 1 ui en 1 teentje knoflook
  • Zout, peper en aroma
  • Basilicum en oregano (verse of vriesdroge)
  • Room, olijfolie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Boter in de pan doen, uit laten bruisen ( water verdampt )
  2. Bloem erdoor roeren, even doorverhitten
  3. De massa ( roux ) laten afkoelen
  4. Ontvel de tomaten, en snij ze door midden
  5. Snij de ui in blokjes, en hak het teentje knoflook fijn
  6. Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan, en bak de tomaten, uien en knoflook hierin
  7. Voeg het zout en peper toe, en laat deze gaar bakken
  8. Breng de bouillon aan de kook, vervolgens de roux erbij doen
  9. Breng deze aan de kook onder voortdurend roeren
  10. De gebakken tomaten toevoegen, vervolgens met een staafmixer de soep gladmaken
  11. De gesneden verse basilicum en oregano toevoegen
  12. Als laatste een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • Serveer Italiaanse tomatensoep met ciabattabrood
  • Let op als u bouillon van een tablet gebruikt , dan bevat deze al zout

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *