Kerstsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon ( uit een potje)
  • 150 gram oesterzwammen
  • 25 gram boter en 35 gram bloem
  • 1 blikje asperges
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Zout, peper en een takje peterselie
  • Scheutje kookroom, boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de oesterzwammen in stukjes
  2. Snij de ui en de paprika in blokjes
  3. Snij de asperges in stukjes van 3 centimeter
  4. Hak de peterselie fijn
  5. Verwarm  de boter in een pan en voeg de bloem toe, blijf roeren tot er een bal ontstaat (roux)
  6. Bak de oesterzwammen met de ui in een beetje boter (glazig)
  7. Kook de bouillon, en voeg de koude roux erbij
  8. Laat het geheel aan de kook komen, en voeg de paprika toe
  9. Roer voorzichtig de gesmoorde oesterzwammen, ui en asperges erdoor
  10. Maak de soep op smaak met zout, peper en gehakte peterselie
  11. Als laatste een scheutje kookroom toevoegen

Serveertip:

  • Serveer kerstsoep met stokbrood en kruidenboter

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *