Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon ( uit een potje)
- 150 gram oesterzwammen
- 25 gram boter en 35 gram bloem
- 1 blikje asperges
- 1 rode paprika
- 1 ui
- Zout, peper en een takje peterselie
- Scheutje kookroom, boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de oesterzwammen in stukjes
- Snij de ui en de paprika in blokjes
- Snij de asperges in stukjes van 3 centimeter
- Hak de peterselie fijn
- Verwarm de boter in een pan en voeg de bloem toe, blijf roeren tot er een bal ontstaat (roux)
- Bak de oesterzwammen met de ui in een beetje boter (glazig)
- Kook de bouillon, en voeg de koude roux erbij
- Laat het geheel aan de kook komen, en voeg de paprika toe
- Roer voorzichtig de gesmoorde oesterzwammen, ui en asperges erdoor
- Maak de soep op smaak met zout, peper en gehakte peterselie
- Als laatste een scheutje kookroom toevoegen
Serveertip:
- Serveer kerstsoep met stokbrood en kruidenboter
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: asperges, bloem, bouillon, kookroom, oesterzwammen, paprika, peterselie, uien
Was het lekker? Deel dit recept: