Mosterdsoep met spekjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 8 dl kippenbouillon (van een tablet)
  • 35 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram magere spekjes
  • 1 dl witte wijn
  • Peterselie, peper en 2 eetlepels mosterd

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Smelt de boter in een pan, en bak de spekjes hierin
  2. Schep de spekjes uit de pan, en doe de bloem erbij
  3. Roer met een houten lepel door elkaar, en laat dit garen (als het een bal vormt is dit gaar)
  4. Laat de roux afkoelen, snij de sjalotjes in kleine blokjes
  5. Breng de bouillon aan de kook en roer de koude roux er met een garde door
  6. Als het geheel kookt, onder voortdurend roeren laten garen
  7. De blokjes sjalotjes erbij doen, 2 minuten doorkoken
  8. Als laatste de spekjes, mosterd en de witte wijn doorroeren (niet meer koken)
  9. Maak de soep op smaak met peper

Serveertip:

  • Na het uitserveren een scheutje room erbij doen!
  • Af garneren met takjes peterselie

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *