Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 8 dl kippenbouillon (van een tablet)
- 35 gram boter
- 50 gram bloem
- 2 sjalotjes
- 200 gram magere spekjes
- 1 dl witte wijn
- Peterselie, peper en 2 eetlepels mosterd
Bereidingswijze van dit recept:
- Smelt de boter in een pan, en bak de spekjes hierin
- Schep de spekjes uit de pan, en doe de bloem erbij
- Roer met een houten lepel door elkaar, en laat dit garen (als het een bal vormt is dit gaar)
- Laat de roux afkoelen, snij de sjalotjes in kleine blokjes
- Breng de bouillon aan de kook en roer de koude roux er met een garde door
- Als het geheel kookt, onder voortdurend roeren laten garen
- De blokjes sjalotjes erbij doen, 2 minuten doorkoken
- Als laatste de spekjes, mosterd en de witte wijn doorroeren (niet meer koken)
- Maak de soep op smaak met peper
Serveertip:
- Na het uitserveren een scheutje room erbij doen!
- Af garneren met takjes peterselie
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bloem, kippenbouillon, magere spekblokjes, mosterd, peterselie, sjalotjes, witte wijn
Was het lekker? Deel dit recept: