Bretonse stoofpot

Bereidingstijd: 55 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram kalfslapjes
  • 1 grote ui en 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • Zout, peper. rozemarijn, basilicum en tijm
  • 150 gram tutti frutti
  • 50 gram suiker
  • Aardappelmeel
  • Olie

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Zet de tutti frutti 12 uur in de week
  2. Snij de kalfslapjes in reepjes, en vermeng dit met zout en peper
  3. Snij de ui, paprika, lente-ui en de knoflook
  4. Bak de groente in de olijfolie, en voeg de gesneden kalfslapjes toe
  5. Voeg de kruiden naar behoefte toe
  6. Blus het af met 1/2 liter water
  7. Laat dit ongeveer 45 minuten sudderen
  8. Bind het geheel af met een papje van bloem en water ( lopend meel )
  9. Kook de tutti frutti met de suiker, en bind het vocht af met aardappelmeel

Serveertip:

  • Serveer de Bretonse stoofpot met tutti frutti
  • Eventueel aardappelpuree en doperwtjes erbij serveren is en goede combinatie

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *