Bereidingstijd: 55 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram kalfslapjes
- 1 grote ui en 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 2 lente-uitjes
- Zout, peper. rozemarijn, basilicum en tijm
- 150 gram tutti frutti
- 50 gram suiker
- Aardappelmeel
- Olie
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de tutti frutti 12 uur in de week
- Snij de kalfslapjes in reepjes, en vermeng dit met zout en peper
- Snij de ui, paprika, lente-ui en de knoflook
- Bak de groente in de olijfolie, en voeg de gesneden kalfslapjes toe
- Voeg de kruiden naar behoefte toe
- Blus het af met 1/2 liter water
- Laat dit ongeveer 45 minuten sudderen
- Bind het geheel af met een papje van bloem en water ( lopend meel )
- Kook de tutti frutti met de suiker, en bind het vocht af met aardappelmeel
Serveertip:
- Serveer de Bretonse stoofpot met tutti frutti
- Eventueel aardappelpuree en doperwtjes erbij serveren is en goede combinatie
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: aardappelmeel, basilicum, kalfslapjes, knoflookpoeder, lenteuitjes, olie, paprikapoeder, rozemarijn, suiker, tijm, tutti frutti
Was het lekker? Deel dit recept: