Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 800 gram krielaardappelen (panklaar)
- 200 gram magere spekblokjes
- Paprikapoeder
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de krielaardappelen in een pan met ruim water beetgaar
- Giet deze af en laat ze afkoelen (niet te gaar koken)
- Bak de spekblokjes met een klein beetje boter in een koekenpan
- Schep de gebakken spekjes uit de pan, en bak de krielaardappelen hierin
- Voeg de paprikapoeder toe en eventueel iets boter
- Bak de krielaardappelen zachtjes bruin, vervolgens de spekjes erbij doen
- Voorzichtig door elkaar mengen
Serveertip:
- Serveer gebakken krielaardappelen met Hollandse salade
Categorie: Aardappelbereidingen
Ingrediënten: krielaardappelen, paprikapoeder, spekblokjes
Was het lekker? Deel dit recept: