Bereidingstijd: 20 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1/2 liter karnemelk
- 100 gram gerookte spekblokjes ( vet )
- 2 eetlepels bloem
Bereidingswijze voor dit recept:
- Bak het vet uit de spekblokjes
- Breng de karnemelk onder voortdurend roeren aan de kook
- Maak van bloem en water een papje ( lopend meel )
- En bind hier de karnemelk mee af tot een sausdikte
- Voeg het spekvet en de uitgebakken spekjes toe
Serveertip:
- Gebruik karnemelkse saus bij stamppot rauwe andijvie
Categorie: Sauzen
Ingrediënten: bloem, karnemelk, spekblokjes
Was het lekker? Deel dit recept:
Hallo Koos toch makkelijk jou site
Ik zocht net op andijvie stampot met karnemelk via google en kwam op jou site uit geweldig toch
groetjes fred
Dag Koos,
Toen ik dertien was zat ik op een internaat in Harderwijk. Het enig positieve dat me daarvan is bijgebleven, we (12 lotgenoten en ik) aten in de winter wel eens gesneden andijvie met puree en karnemelkse saus. Dat stond op een lange tafel te dampen (in een onverwarmde serre). Dat was lekker!!!!!
Groeten,
Paul