Karnemelkse saus

Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1/2 liter karnemelk
  • 100 gram gerookte spekblokjes ( vet )
  • 2 eetlepels bloem

Bereidingswijze voor dit recept:

  1. Bak het vet uit de spekblokjes
  2. Breng de karnemelk onder voortdurend roeren aan de kook
  3. Maak van bloem en water een papje ( lopend meel )
  4. En bind hier de karnemelk mee af tot een sausdikte
  5. Voeg het spekvet en de uitgebakken spekjes toe

Serveertip:

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

2 reacties op Karnemelkse saus

  1. fred op 10 juli 2012 om 07:12

    Hallo Koos toch makkelijk jou site
    Ik zocht net op andijvie stampot met karnemelk via google en kwam op jou site uit geweldig toch

    groetjes fred

  2. Paul Steunenberg op 8 maart 2016 om 15:10

    Dag Koos,
    Toen ik dertien was zat ik op een internaat in Harderwijk. Het enig positieve dat me daarvan is bijgebleven, we (12 lotgenoten en ik) aten in de winter wel eens gesneden andijvie met puree en karnemelkse saus. Dat stond op een lange tafel te dampen (in een onverwarmde serre). Dat was lekker!!!!!
    Groeten,
    Paul

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *