Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram sucadelapjes
- 250 gram uien
- 500 gram aardappelen
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram tomaten
- Zout, peper,laurier, gemberpoeder
- 10 stuks gedroogde pruimen
- 2 dl bouillon
- 1 dl rode wijn
- Olijfolie
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij het vlees in blokjes
- Snij de ui, aardappels en de tomaat in plakjes
- Snij de sperziebonen in stukjes
- Bak de uien in de olie en voeg het vlees toe
- Voeg de kruiden en het zout toe
- Doe de aardappels, de tomaten en de sperziebonen erbij
- Als laatste de gedroogde pruimen toevoegen
- Blus het af met de bouillon en de rode wijn
- Breng alles aan de kook en laat dit 2 1/2 uur pruttelen ( opletten dat het niet droog kookt )
- Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )
Serveertip:
- Heerlijk met salade
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: aardappelen, gemberpoeder, laurierblad, rode wijn, runderbouillon, sperziebonen, sucadelappen, tomatenpuree, uien
Was het lekker? Deel dit recept:
Leuk Koos deze recepten,en niet zo moelijk.
komen er nog nieuwe bij?Tot ziens Co.
hoi koos ik zoek gerechten voor 24 pers die binnen 2uur op tafel kunnen staan met 2 pers in de keuken van een zorgboerderij .6 pits fornuis en een kleine oven liefst eenpans gerechten
Beste John
Hartelijk dank dat jij bij mij deze vraag neerleg.
Jou vraag aangaande koken met twee personen, voor 24 personen lijkt mij niet een probleem
Zeker niet met een 6 pits fornuis en een oven.
Wel is het een uitdaging om de variatie erin te houden.
Op mijn website vindt je een categorie met eenpansgerechten, deze zijn geschikt voor 4 personen die een goede eetlust hebben, kook je voor ouderen dan is dit aan de grote kant.
Mijn advies: geef vooraf een goede soep, die is vooraf al goed te bereiden.
Vervolgens komen stamppotten in aanmerking, rijst gerechten met een saus of ragout.
Pasta gerechten lenen zich goed om te bereiden voor een grote groep.
Indonesische gerechten zoals nasi en bami kunnen ook prima in jullie situatie.
Zorg altijd voor een goede voorbereiding, zoals het snijden en wassen van groente, het afwegen en klaarzetten van ingrediënten, dat maakt het kookproces veel gemakkelijker.
Mijn aanbod zou kunnen zijn, jullie een instructie te komen geven?
Ik weet niet in welk deel van het land jullie locatie zich bevindt?
Zelf woon ik in het midden van het land, en in het dagelijks leven ben ik Instellingskok, dus dagelijks in de weer om voor grote groepen te koken.
Hopelijk kunnen jullie hier mee verder, en je mag altijd een beroep op mijn doen, hetzij via de website of mail
Met vriendelijke groeten,Koos
hoi koos bedankt voor je reactie en tips ik woon in het oosten vh land ( twente )
ik neem je aanbod in overweging na overleg met de leiding .
zijn hier overigens kosten aan verbonden ?
gr john
Beste John
Mooi dat jij hierop reageer.
Over de kosten: Zelf denk ik aan een vergoeding voor de reiskosten overige kosten is niet aan de orde.
Met vriendelijke groet, Koos