Rundvlees met sinaasappelsaus

Bereidingstijd 2 1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks sucadelapjes a 125 gram
  • Zout,  peper en oregano
  • 80 g boter
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klei blikje tomatenpuree
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 liter bouillon

Voor de sinaasappelsaus:

  • 2 1/2 dl sinaasappelsap
  • Sap van een halve citroen
  • 70 gram suiker
  • 1/2 dl water + een eetlepel maizena

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De sucadelapjes met zout en peper inwrijven
  2. Snij de rode uien en het teentje knoflook in kleine stukjes
  3. Fruit de rode uien en het teentje knoflook in de boter
  4. Vervolgens de sukadelapjes aanbraden
  5. Het vlees uit de pan nemen, en voeg de tomatenpuree toe
  6. Het geheel afblussen met bouillon, de oregano en het laurierblaadje erbij doen
  7. De sukadelapjes erbij doen, en  in ongeveer 2 uur gaarsudderen

Bereidingswijze van de sinaasappelsaus:

  1. De sinaasappelsap met het citroensap in een pan aan de kook brengen
  2. Suiker toevoegen, en het geheel licht afbinden met een papje van maizena en water

Serveertip:

  • Het rundvlees met de  sinaasappelsaus serveren
  • En met rode kool of zuurkool
  • Dit kan vergezeld gaan met een glas Moezelwijn

Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: , , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *