Bereidingstijd 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 4 stuks sucadelapjes a 125 gram
- Zout, peper en oregano
- 80 g boter
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 klei blikje tomatenpuree
- 1 blaadje laurier
- 1/2 liter bouillon
Voor de sinaasappelsaus:
- 2 1/2 dl sinaasappelsap
- Sap van een halve citroen
- 70 gram suiker
- 1/2 dl water + een eetlepel maizena
Bereidingswijze van dit recept:
- De sucadelapjes met zout en peper inwrijven
- Snij de rode uien en het teentje knoflook in kleine stukjes
- Fruit de rode uien en het teentje knoflook in de boter
- Vervolgens de sukadelapjes aanbraden
- Het vlees uit de pan nemen, en voeg de tomatenpuree toe
- Het geheel afblussen met bouillon, de oregano en het laurierblaadje erbij doen
- De sukadelapjes erbij doen, en in ongeveer 2 uur gaarsudderen
Bereidingswijze van de sinaasappelsaus:
- De sinaasappelsap met het citroensap in een pan aan de kook brengen
- Suiker toevoegen, en het geheel licht afbinden met een papje van maizena en water
Serveertip:
- Het rundvlees met de sinaasappelsaus serveren
- En met rode kool of zuurkool
- Dit kan vergezeld gaan met een glas Moezelwijn
Categorie: Vlees- en visbereidingen
Ingrediënten: citroensap, knoflook, laurier, maizena, oregano, rode uien, sinaasappelsap, sucadelappen, suiker, tomatenpuree, water
Was het lekker? Deel dit recept: