Franse tomatensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon (van een tablet)
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram winterwortel
  • 150 gram bleekselderij
  • Basilicum en tijm
  •  Zout en peper

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de winterwortel in julienne (smalle reepjes)
  2. Snij de bleekselderij in kleine stukjes
  3. Snij de sjalotjes in blokjes, hak de teentjes knoflook fijn
  4. Smelt de boter in een pan, laat deze licht kleuren, de gehakte knoflook erbij doen
  5. Voeg de tomatenpuree toe, doorroeren, de bloem toevoegen
  6. Even door verwarmen  tot er een bal ontstaat (roux) vervolgens de roux laten afkoelen
  7.  Breng de bouillon aan de kook, en roer de afgekoelde roux erdoor met een garde
  8. Glad roeren, daarna de gesneden en gewassen sjalotjes, winterwortel en bleekselderij erbij doen
  9. Ongeveer 10 minuten laten doorkoken
  10. Maak de soep op smaak met: tijm, basilicum, zout en peper

Serveertip:

  • Serveer als laatste een beetje croutons en een scheutje room in de soep

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *