Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon (van een tablet)
- 30 gram boter
- 35 gram bloem
- 2 blikjes tomatenpuree
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram winterwortel
- 150 gram bleekselderij
- Basilicum en tijm
- Zout en peper
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de winterwortel in julienne (smalle reepjes)
- Snij de bleekselderij in kleine stukjes
- Snij de sjalotjes in blokjes, hak de teentjes knoflook fijn
- Smelt de boter in een pan, laat deze licht kleuren, de gehakte knoflook erbij doen
- Voeg de tomatenpuree toe, doorroeren, de bloem toevoegen
- Even door verwarmen tot er een bal ontstaat (roux) vervolgens de roux laten afkoelen
- Breng de bouillon aan de kook, en roer de afgekoelde roux erdoor met een garde
- Glad roeren, daarna de gesneden en gewassen sjalotjes, winterwortel en bleekselderij erbij doen
- Ongeveer 10 minuten laten doorkoken
- Maak de soep op smaak met: tijm, basilicum, zout en peper
Serveertip:
- Serveer als laatste een beetje croutons en een scheutje room in de soep
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, bloem, bouillon, sjalotjes, tijm, tomatenpuree, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: