Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon
- 30 gram boter
- 35 gram bloem
- 100 gram tomatenpuree
- Zout, peper en aroma
- Vermicelli
- Selderij, room
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Boter in de pan doen, uit laten bruisen ( water verdampt )
- Tomatenpuree toevoegen
- Bloem erdoor roeren, even doorverhitten
- De massa ( roux ) aflaten koelen
- De hete bouillon toevoegen
- Vermicelli toevoegen. en 5 minuten zachtjes door laten koken
- Op smaak maken met zout, peper en aroma
- Als laatste fijn gesneden selderij en een scheutje room toevoegen
Serveertip:
- U kunt in plaats van vermicelli, rijst toevoegen
- Gehaktballetjes in de tomatensoep is eigenlijk onmisbaar
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bloem, bouillon, gehaktballetjes, room, selderij, tomatenpuree, vermicelli
Was het lekker? Deel dit recept:
Hier is niks mis mee, ook qua voedingswaarde niet, tomatenpuree schijnt zelfs gezonder te zijn!
Zelf gebruik ik een blikje van 140 gram (lidl)
In zo’n blikje zit een kleine 2 kilo geconcentreerde tomaat.
Nog afgezien van de verhouding van de prijs voor hele tomaten en het werk wat je daarvan hebt is mijn credo “het gemak dient de mens”