Gebonden tomatensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 30 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 100 gram tomatenpuree
  • Zout, peper en aroma
  • Vermicelli
  • Selderij, room

Bereidingswijze van dit gerecht:

  1. Boter in de pan doen,  uit laten bruisen ( water verdampt )
  2. Tomatenpuree toevoegen
  3. Bloem erdoor roeren, even doorverhitten
  4. De massa ( roux ) aflaten koelen
  5. De hete bouillon toevoegen
  6. Vermicelli toevoegen. en 5 minuten zachtjes door laten koken
  7. Op smaak maken met zout, peper en aroma
  8. Als laatste fijn gesneden selderij en een scheutje room toevoegen

Serveertip:

  • U kunt in plaats van vermicelli,  rijst toevoegen
  • Gehaktballetjes in de tomatensoep is eigenlijk onmisbaar

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Eén reactie op Gebonden tomatensoep

  1. W.Frankes op 23 november 2018 om 14:03

    Hier is niks mis mee, ook qua voedingswaarde niet, tomatenpuree schijnt zelfs gezonder te zijn!
    Zelf gebruik ik een blikje van 140 gram (lidl)
    In zo’n blikje zit een kleine 2 kilo geconcentreerde tomaat.
    Nog afgezien van de verhouding van de prijs voor hele tomaten en het werk wat je daarvan hebt is mijn credo “het gemak dient de mens”

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *