Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter kippenbouillon (van een tablet)
- 300 gram knolselderij (schoon gewicht)
- 2 sjalotjes
- 1 kleine prei
- 3 grote aardappels
- 150 gram magere spekblokjes
- Olie. peper en aroma
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak de knolselderij en de aardappels schoon, en snij deze in kleine blokjes
- Was de prei en snij deze in kleine reepjes
- Snij de sjalotjes in blokjes
- Doe de olie in een pan, en bak hierin de magere spekblokje
- Vervolgens de prei en de sjalotjes er bij doen
- Breng de bouillon aan de kook, en kook hierin de blokjes aardappel en knolselderij
- Na 20 minuten de pan van het vuur nemen
- Vervolgens de inhoud van de pan met een staafmixer pureren
- De gebakken spekjes, prei en sjalotjes erbij doen
- Aan de kook brengen, en op smaak maken met peper en aroma
- Eventueel de soep iets afbinden met een papje van bloem met water aangemaakt
Serveertip:
- Garneer knolselderijsoep met een beetje gehakte peterselie
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aardappelen, aroma, kippenbouillon, knolselderij, olie, peterselie, prei, sjalotjes, spekblokjes
Was het lekker? Deel dit recept: