Knolselderijsoep

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter kippenbouillon (van een tablet)
  • 300 gram knolselderij (schoon gewicht)
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine prei
  • 3 grote aardappels
  • 150 gram magere spekblokjes
  • Olie. peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak de knolselderij en de aardappels schoon, en snij deze in kleine blokjes
  2. Was de prei en snij deze in kleine reepjes
  3. Snij de sjalotjes in blokjes
  4. Doe de olie in een pan, en bak hierin de magere spekblokje
  5. Vervolgens de prei en de sjalotjes er bij doen
  6. Breng de bouillon aan de kook, en kook hierin de blokjes aardappel en knolselderij
  7. Na 20 minuten de pan van het vuur nemen
  8. Vervolgens de inhoud van de pan met een staafmixer pureren
  9. De gebakken spekjes, prei en sjalotjes erbij doen
  10. Aan de kook brengen, en op smaak maken met peper en aroma
  11. Eventueel de soep iets afbinden met een papje van bloem met water aangemaakt

Serveertip:

  • Garneer knolselderijsoep met een beetje gehakte peterselie

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *