Pannenkoekensoep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter krachtige runderbouillon
  • 2 stuks dunne pannenkoeken
  • Enkele takjes bieslook
  • Enkele takjes peterselie
  • Zout, peper en aroma

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Gebruik een krachtige runderbouillon
  2. Bak 2 dunne pannenkoekjes (flensjes)
  3. Snij de peterselie en de bieslook fijn
  4. Breng de runderbouillon aan de kook. en maak deze op smaak met zout, peper en aroma
  5. Snij de pannenkoekjes in klein reepjes
  6. Voeg de peterselie en de bieslook toe
  7. Als laatste de reepjes pannenkoek toevoegen (niet meer koken)

Serveertip:

  • Serveer de pannenkoeken soep als voorgerecht
  • In Oostenrijk is deze beter bekent onder de naam Fritatensoep

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *