Bereidingstijd: 50 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 kilo pompoen
- 1 liter bouillon (van een tablet)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 klein preitje
- Zout en peper
- 1 theelepel komijn (djinten)
- 1 dl crème fraîche
Bereidingswijze van dit recept:
- Schil de pompoen, en snij het vruchtvlees in grote stukken
- Kook de stukken pompoen met bouillon in 30 minuten gaar
- Snij de prei, sjalotjes en de knoflook fijn
- Als de pompoen gaar, pureer de pompoen met de bouillon tot een gladde massa
- Breng de soep weer aan de kook
- Voeg vervolgens de gesneden prei, sjalotjes en de knoflook toe
- Laat deze 10 minuten meekoken
- Maak de soep op smaak met zout, peper en komijn (djinten)
- Als laatste de crème fraîche erdoor roeren
Serveertip:
- Serveer de pompoensoep met een kaasbroodje
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: bouillon, creme fraiche, knoflook, komijn, pompoen, prei, sjalotjes
Was het lekker? Deel dit recept:
Lekker is pompoen soep.
Ik heb het geprobeerd en
Mama ,pappa en ik
Genoten er van.
Groetjes van marinde van binsbergen.