Bereidingstijd: 2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram gedroogde witte bonen
- 2 liter water
- 1 fijne rookworst 250 gram
- 250 gram gesneden hamlappen
- 150 gram wortel, 150 gram knolselderij, 150 gram prei en 2 uien
- Olie, zout, peper, kerrie, paprikapoeder en aroma
Bereidingswijze van dit recept:
- Zet de gedroogde witte bonen 12 uur in de week
- Snij de benodigde groente in blokjes
- Snij de rookworst in plakjes
- Kook de witte bonen 60 minuten in het water
- Voeg de gesneden hamlappen toe, en laat dit 30 minuten doorkoken
- Bak ondertussen de groente. met kerrie, peper en paprikapoeder in een beetje olie beetgaar
- En roer dit door de soep, vervolgens de gesneden rookworst toevoegen
- 10 minuten doorlaten koken, breng vervolgens de soep op smaak met zout en aroma
- (Zout kunt u vervangen door een bouillonblokje )
Serveertip:
- Serveer witte bonensoep als een complete maaltijdsoep met een stokbroodje
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: aroma, hamlapjes, kerriepoeder, knolselderij, olie, paprikapoeder, prei, rookworst, uien, water, winterwortel, witte bonen
Was het lekker? Deel dit recept:

