Gevulde kipdijfilet met perzik

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 4 stuks kipdijfilet van 125 gram
  • 4 halve perzikken (verse of uit blik)
  • Zout, peper, paprikapoeder en gemberpoeder
  • 8 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze voor dit gerecht:

  1. Wrijf de kipdijfilets in met zout, peper, paprikapoeder en gemberpoeder
  2. Leg de filet op zijn kop en druk deze met de handpalm plat
  3. Leg in de platgedrukte filets een halve perzik en vouw deze dicht.
  4. Leg de gevulde filets in een met olie ingevette ovenschaal dicht naast elkaar
  5. Leg per filet 2 plakjes ontbijtspek op de gevulde filets
  6. De oven voorverwarmen op 175 o C
  7. Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven
  8. Laat de filets 45 minuten garen in de oven
  9. U kunt de filets opdienen met roomsaus

Serveertip:

  • Serveer de gevulde kipdijfilet met roomsaus
  • Een heerlijk en compleet menu: met verse sperzieboontjes en gebakken krielaardappeltjes

Categorie: Kip- en eiergerechten
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *