Bereidingstijd: 60 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 600 gram hamlapjes
- 2 grote uien
- 250 gram winterwortel
- 100 gram mager rookspek in blokjes
- Zout, peper, laurierblad en bloem
- 1 eetlepel mosterd
- 1 flesje donker bier
- Olie
- 100 gram gedroogde pruimen
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de hamlapjes in blokjes van 2 centimeter, en vermeng deze met: zout, peper en bloem
- Snij de uien in ringen, schil de winterwortel, was deze, en snij ze in blokjes
- Verhit de olie in de pan, en bak de blokjes vlees hierin bruin
- Schep het vlees uit de pan
- Bak vervolgens de uien en de spekjes in het braadvet
- Als dit bruin is, blus het af met donker bier
- Het vlees erbij doen, en breng het geheel aan de kook
- Voeg het laurierblaadje toe met de mosterd, laat het 20 minuten zachtjes pruttelen
- De gesneden winterwortel met de pruimen erbij doen, nu nog 20 minuten doorgaren
- Verwijder het laurierblaadje
Serveertip:
- Serveer Vlaamse stoofje met Vlaamse frieten
Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: bloem, bokbier, gedroogde pruimen, hamlapjes, laurierblad, mosterd, olie, rookspek, uien, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: