Vlaams stoofje

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 600 gram hamlapjes
  • 2 grote uien
  • 250 gram winterwortel
  • 100 gram mager rookspek in blokjes
  • Zout, peper, laurierblad en bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 flesje donker bier
  • Olie
  • 100 gram gedroogde pruimen

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de hamlapjes in blokjes van 2 centimeter, en vermeng deze met:  zout, peper en bloem
  2. Snij de uien in ringen, schil de winterwortel, was deze, en snij ze in blokjes
  3. Verhit de olie in de pan, en bak de blokjes vlees hierin bruin
  4. Schep het vlees uit de pan
  5. Bak vervolgens de uien en de spekjes in het braadvet
  6. Als dit bruin is, blus het af met donker bier
  7. Het vlees erbij doen, en breng het geheel aan de kook
  8. Voeg het laurierblaadje toe met de mosterd, laat het 20 minuten zachtjes pruttelen
  9. De  gesneden winterwortel met de pruimen erbij doen, nu nog 20 minuten doorgaren
  10. Verwijder het laurierblaadje

Serveertip:

  • Serveer Vlaamse stoofje met Vlaamse frieten

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *