Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1750 gram asperges AA kwaliteit
- 4 hard gekookte eieren
- 8 plakken achterham
- Zout, roomboter en citroensap
Bereidingswijze van dit gerecht:
- Schil de asperges met een dunschiller ( 2 x rondom schillen ) en snij aan de onderkant 1 cm er af
- Kook de asperges in een aspergepan met ruim water, zout en citroensap in 10 tot 15 minuten gaar
- Schep deze voorzichtig uit het water
- Maak van een beetje kook vocht en roomboter een botersaus ( met maizena afbinden )
- Maak van de achterham mooie rolletjes
- Serveer de asperges met de hard gekookte eieren, rolletjes achterham en botersaus
Serveertip:
- Serveer de asperges met ham en ei, met nieuwe oogst aardappelen ( Gekookte )
- Indien u dit wenst, een mootje gestoofde zalm erbij serveren is verrukkelijk
- Het asperge seizoen loopt van half april tot 21 juni
- Serveer bij asperge met ham met aspergesaus
Categorie: Groentebereidingen
Ingrediënten: achterham, asperges, citroensap, gekookte eieren, roomboter, zalmfilet
Was het lekker? Deel dit recept:

