Griesmeelpudding met bessensaus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter melk
  • 100 gram griesmeel
  • 75 gram suiker
  • Schil van een citroen

Benodigdheden voor de saus:

  • 2 1/2 dl bessensap
  • Aardappelmeel
  • 50 gram suiker
  • Kaneelstokje

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de melk met de suiker, en een stukje schil van de citroen
  2. Voeg de griesmeel toe, en laat deze 10 minuten zachtjes koken ( goed roeren )
  3. Giet de griesmeelmassa in een nat gemaakte vorm
  4. Afdekken met huishoud folie, en laat deze 1 nacht opstijven
  5. Stort de pudding uit de vorm ( de vorm even onder de warme kraan houden )

Bereidingswijze van de saus:

  1. Breng zachtjes de bessensap met het kaneelstokje aan de kook
  2. Voeg de suiker toe, verwijder na 10 minuten het kaneelstokje
  3. Bind de saus af met een beetje aardappelmeel
  4. Laat deze 1 nacht afkoelen
  5. Garneer de saus over de griesmeelpudding

Serveertip:

  • Griesmeelpudding met bessensaus is een populair Hollands nagerecht
  • Serveer griesmeelpudding eens met bramensap

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *