Bereidingstijd: 25 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter melk
- 100 gram griesmeel
- 75 gram suiker
- Schil van een citroen
Benodigdheden voor de saus:
- 2 1/2 dl bessensap
- Aardappelmeel
- 50 gram suiker
- Kaneelstokje
Bereidingswijze van dit recept:
- Kook de melk met de suiker, en een stukje schil van de citroen
- Voeg de griesmeel toe, en laat deze 10 minuten zachtjes koken ( goed roeren )
- Giet de griesmeelmassa in een nat gemaakte vorm
- Afdekken met huishoud folie, en laat deze 1 nacht opstijven
- Stort de pudding uit de vorm ( de vorm even onder de warme kraan houden )
Bereidingswijze van de saus:
- Breng zachtjes de bessensap met het kaneelstokje aan de kook
- Voeg de suiker toe, verwijder na 10 minuten het kaneelstokje
- Bind de saus af met een beetje aardappelmeel
- Laat deze 1 nacht afkoelen
- Garneer de saus over de griesmeelpudding
Serveertip:
- Griesmeelpudding met bessensaus is een populair Hollands nagerecht
- Serveer griesmeelpudding eens met bramensap
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: aardappelmeel, bessensap, citroen, griesmeel, kaneelstokje, melk, suiker
Was het lekker? Deel dit recept: