Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter kippenbouillon
- 25 gram boter
- 35 gram bloem
- 200 gram kippenvlees
- 100 gram winterwortel
- 100 gram prei
- Selderij en basilicum
- Room
- Peper en zout
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van boter en bloem een blanke roux
- Laat de roux afkoelen, en doe deze vervolgens bij de hete bouillon
- Snij de winterwortel in blokjes en de prei in ringen
- Doe de winterwortel en de prei toevoegen, en laat dit 5 minuten meekoken
- Het gare kippenvlees erbij, zout en peper toevoegen
- Als laatste de selderij en de basilicum erbij doen
- Serveren met een scheutje kookroom
Serveertip:
- Prima soepje op Koninginnedag
- En natuurlijk ook op andere dagen
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: basilicum, bloem, kippenbouillon, kippenvlees, room, selderij, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: