Hongaarse saus

Bereidingstijd: 25 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 halve liter bouillon
  • 25 gram boter en 25 gram bloem
  • 1 ui, 1 kleine rode paprika
  • Zout, peper, paprikapoeder en 1 eetlepel tomatenpuree
  • Room

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Snij de ui in kleine blokjes
  2. Verwarm de boter, en bak hierin de ui met de paprikapoeder
  3. Bloem toevoegen, verhitten tot er een gladde bal ontstaat( roux)
  4. Vervolgens dit af laten koelen
  5. Snij de paprika in blokjes
  6. De bouillon aan de kook brengen, en de afgekoelde roux toevoegen
  7. Dit alles aan de kook brengen onder voortdurend roeren
  8. Als er een gladde saus is ontstaan, tomatenpuree en de blokjes paprika erbij doen
  9. Enkele minuten zachtjes doorkoken
  10. Op smaak maken met zout, peper en een scheutje room

Serveertip:

  • Serveer Hongaarse saus bij een schnitzel en patat

Categorie: Sauzen
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *