Bereidingstijd: 40 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1000 gram aardappelen ( netto gewicht )
- 400 gram koolvis
- 100 gram schouderham
- 250 gram uien
- 500 gram schorseneren blokjes( uit blik )
- Zout, kerriepoeder en1 theelepel mosterd
- Boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
- Snij de uien in ringen
- Snij de ham in blokjes
- Bak de uienringen in boter met de kerrie, en doe de blokjes ham erbij
- Zout de koolvis, en stoof deze gaar in water met een klontje boter en mosterd
- Roer de gebakken uien met ham en de stukjes schorseneren door de hete aardappelpuree
- Snij de gaar gestoofde koolvis in stukjes, en roer deze voorzichtig door de stamppot
Serveertip:
- Serveer visstamppot met een goed glas witte wijn
- Garnering: vers gehakte peterselie eroverheen strooien
Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: aardappelen, kerrie, koolvis, mosterd, schorseneren, schouderham, uien
Was het lekker? Deel dit recept: