Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram sucadelappen
- 250 gram uien
- 250 gram winterwortel
- 250 gram bospaddenstoelen
- 2 dl rode wijn
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel mosterd
- Zout, peper, paprika en bieslook
- Bloem en boter
Bereidingswijze van dit recept:
- Snij de sucadelapjes in stukjes en vermeng deze met zout, peper, paprika
- Rol de stukjes vlees door de bloem
- Snij de uien, winterwortel en de bospaddenstoelen respectievelijk in blokjes en schijfjes
- Bak het vlees met de uien in de boter, voeg de winterwortel toe
- Voeg toe de tomatenpuree, mosterd en de rode wijn
- Blus het af met een beetje water, en laat dit 90 minuten sudderen ( let op tegen droogkoken )
- Bak de bospaddenstoelen in een koekenpan in de boter
- En voeg deze toe aan de stoofpot
- Laat alles nog 45 minuten sudderen
- Als laatste de gesneden bieslook toevoegen
- Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water (lopend meel)
Serveertip:
- Serveer Veluwse stoofpot met rode kool en aardappelpuree
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: bieslook, bloem, bospaddenstoelen, mosterd, paprika, rode wijn, sucadelappen, tomatenpuree, uien, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept:
Dit is een heerlijk recept heb het met smaak gegeten, maar iik heb het ook eens met wildzwijn en hertenvlees gehad en ja dat is de veluwe zeg ik maar ,maar niet alte min dit kan ook heel goed een 9 hoor
lekker recept, ik heb alleen nog een dl vleesbouillon toegevoegd. ik hou van veel saus bij de aardappelpuree.
leuke site trouwens en leuke recepten
Vind het een super heerlijk recept. Ga vandaag de boodschappen halen om dit gerecht te maken.
Groet Cor Groenheide Ik kan u niewabrief niet vinden om iedere keer naar u recepten te kunnen zoeken