Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 6 dl volle yoghurt
- 8 gram poedergelatine
- 2 dl slagroom
- 5 cl water
- 75 gram suiker
Bereidingswijze van dit recept:
- De yoghurt in een kom doen, en deze verwarmen in een kom heet water (af en toe roeren)
- De gelatine in heet water oplossen, en deze 5 minuten laten staan
- De opgeloste gelatine door de warme yoghurt roeren
- Zet de schaal met yoghurt in een bak koud water, en deze laat deze afkoelen
- Ondertussen de slagroom met de suiker opkloppen
- Als de yoghurtmassa gaat geleren (stijf wordt) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
- Giet de yoghurtbavaroise in een natgemaakte vorm, en laat deze 12 uur opstijven in de koelkast
- De yoghurtbavaroise uit de vorm storten, door de vorm even onder de hete kraan te houden
Serveertip:
- Serveer yoghurtbavaroise met aardbeiensaus
Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: gelatine, slagroom, suiker, water, yoghurt
Was het lekker? Deel dit recept: