Yoghurtbavaroise

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 6 dl volle yoghurt
  • 8 gram poedergelatine
  • 2 dl  slagroom
  • 5 cl water
  • 75 gram suiker

Bereidingswijze van dit recept:

  1. De yoghurt in een kom doen, en deze verwarmen in een kom heet water (af en toe roeren)
  2. De gelatine in heet water oplossen, en deze 5 minuten laten staan
  3. De opgeloste gelatine door de warme yoghurt roeren
  4. Zet de schaal met yoghurt in een bak koud water, en deze laat deze afkoelen
  5. Ondertussen de slagroom met de suiker opkloppen
  6. Als de yoghurtmassa gaat geleren (stijf wordt) de opgeklopte slagroom erdoor spatelen
  7. Giet de yoghurtbavaroise in een natgemaakte vorm, en laat deze 12 uur opstijven in de koelkast
  8. De yoghurtbavaroise uit de vorm storten, door de vorm even onder de hete kraan te houden

Serveertip:

  • Serveer yoghurtbavaroise met aardbeiensaus

Categorie: Nagerechten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *