Stamppot postelein (zomerstamppot)

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit  gerecht:

  • 1000 gram aardappelen (netto gewicht)
  • 750 gram postelein
  • 250 gram magere reepjes spek
  • Zout, nootmuskaat en kerrie
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Maak van de aardappelen een luchtige aardappelpuree
  2. Snij de postelein fijn, en was deze zorgvuldig
  3. Laat de gewassen postelein goed uitlekken op een vergiet
  4. Bak de reepjes spek in een beetje boter goudbruin
  5. Stamp de postelein door de hete aardappelpuree
  6. Vervolgens de spekreepjes erdoor roeren
  7. Maak de stamppot op smaak met: zout, kerrie en nootmuskaat
  8. De stamppot goed doorverhitten

Serveertip:

Categorie: Stamppotten
Ingrediënten: , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *