Bereidingstijd: 2 1/2 uur
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 500 gram herten poulet
- 100 gram prei
- 150 gram uien
- 100 gram winterwortel
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 dl rode wijn
- Zout en peper
- Selderij, peterselie en basilicum
- 100 gram gedroogde pruimen
- Boter en bloem
- 1 dl kookroom
Bereidingswijze van dit recept:
- Bak het herten poulet met zout en peper in de boter
- Doe de gesneden uien erbij, en fruit deze lichtbruin
- Voeg de gesneden prei en wortel toe
- Vervolgens de tomatenpuree
- Blus het af met de rode wijn, en laat dit op een zacht vuur minstens 2 uur sudderen
- Let op af en toe iets water toevoegen tegen het droogkoken
- Na 2 uur de gesneden selderij, peterselie en basilicum toevoegen
- Voeg nu de gedroogde pruimen toe, en laat dit 15 minuten mee pruttelen
- Als laatste de kookroom toevoegen
- Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )
Serveertip:
- Wild stoofpotje serveert u met stoofperen en aardappelpuree
- Hier kunt u verse sperzieboontjes bij serveren
- Hertenvlees worden tegenwoordig op een diervriendelijke wijze geproduceerd
- Vraag u poelier ernaar !
Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: basilicum, hertenpoulet, kookroom, peterselie, prei, rode wijn, selderij, tomatenpuree, uien, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: