Wildstoofpotje

Bereidingstijd: 2  1/2 uur

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 500 gram herten poulet
  • 100 gram prei
  • 150 gram uien
  • 100 gram winterwortel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl rode wijn
  • Zout en peper
  • Selderij, peterselie en basilicum
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • Boter en bloem
  • 1 dl kookroom

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Bak het herten poulet met zout en peper in de boter
  2. Doe de gesneden uien erbij, en fruit deze lichtbruin
  3. Voeg de gesneden prei en wortel toe
  4. Vervolgens de tomatenpuree
  5. Blus het af met de rode wijn, en laat dit op een zacht vuur minstens 2 uur sudderen
  6. Let op af en toe iets water toevoegen tegen het droogkoken
  7. Na 2 uur de gesneden selderij, peterselie en basilicum toevoegen
  8. Voeg nu de gedroogde pruimen toe, en laat dit 15 minuten mee pruttelen
  9. Als laatste de kookroom toevoegen
  10. Eventueel iets afbinden met een papje van bloem en water ( lopend meel )

Serveertip:

  • Wild stoofpotje serveert u met stoofperen en aardappelpuree
  • Hier  kunt u verse sperzieboontjes bij serveren
  • Hertenvlees worden tegenwoordig op een diervriendelijke wijze geproduceerd
  • Vraag u poelier ernaar  !

Categorie: Stoofpotjes
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *