Heldere Bretonse soep

Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 1 liter bouillon
  • 100 gram prei
  • 100 gram ui
  • 100 gram winterwortel
  • 50 gram vermicelli
  • Boter
  • Zout,  peper en aroma
  • 1 eetlepel aardappelmeel

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Neem 1 liter bouillon ( zelf gemaakt of uit een potje )
  2. Snij de ui en winterwortel in blokjes, de prei in reepjes
  3. Fruit deze vervolgens in boter licht aan
  4. Breng de bouillon aan de kook, en maak hierin de vermicelli gaar ( 7 minuten )
  5. Voeg de aan gefruite groente toe, en laat deze 3 minuten meekoken
  6. Maak de soep op smaak met zout, peper en aroma
  7. Bind de soep eventueel een beetje af met 1 eetlepel aardappelmeel

Serveertip:

  • Serveer heldere Bretonse soep eens met stokbrood
  • Deze soep is een prima voorgerecht
  • Neemt u groentebouillon in plaats van runderbouillon, dan is de soep geschikt als vegetarisch gerecht

Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *