Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden voor dit gerecht:
- 1 liter bouillon
- 100 gram prei
- 100 gram ui
- 100 gram winterwortel
- 50 gram vermicelli
- Boter
- Zout, peper en aroma
- 1 eetlepel aardappelmeel
Bereidingswijze van dit recept:
- Neem 1 liter bouillon ( zelf gemaakt of uit een potje )
- Snij de ui en winterwortel in blokjes, de prei in reepjes
- Fruit deze vervolgens in boter licht aan
- Breng de bouillon aan de kook, en maak hierin de vermicelli gaar ( 7 minuten )
- Voeg de aan gefruite groente toe, en laat deze 3 minuten meekoken
- Maak de soep op smaak met zout, peper en aroma
- Bind de soep eventueel een beetje af met 1 eetlepel aardappelmeel
Serveertip:
- Serveer heldere Bretonse soep eens met stokbrood
- Deze soep is een prima voorgerecht
- Neemt u groentebouillon in plaats van runderbouillon, dan is de soep geschikt als vegetarisch gerecht
Categorie: Voorgerechten
Ingrediënten: aroma, bouillon, ontbijtspek, prei, uien, vermicelli, winterwortel
Was het lekker? Deel dit recept: