Linzensoep

Bereidingstijd: 60 minuten

Benodigdheden voor dit gerecht:

  • 400 gram varkenspoulet
  • 400 gram linzen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1 1/2 liter bouillon
  • 400 gram soepgroente
  • Zout, peper en lavas
  • Boter

Bereidingswijze van dit recept:

  1. Kook de linzen in de bouillon onder voortdurend roeren gedurende 30 minuten
  2. Doe de boter in een pan en bak het vlees met de geperste knoflook
  3. Voeg de groente toe en wok deze een moment mee
  4. Doe de tomatenpuree erbij, en doe dit alles bij de gaar gekookte linzen
  5. Laat alles nog 20 minuten meekoken, en maak de soep op smaak met zout, peper en lavas
  6. U kunt het zout vervangen door een bouillonblokje te gebruiken

Serveertip:

  • Serveer de linzensoep met stokbrood
  • U kunt de soep als maaltijdsoep gebruiken

Categorie: Eenpansgerechten
Ingrediënten: , , , , , ,
Was het lekker? Deel dit recept:

Andere soortgelijke recepten:

Wat vindt u van dit recept?

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *